Sofie Vanden Eynde
Luit en Theorbe
 
HOME
PROJECTEN
BIOGRAFIE
AGENDA
DISCOGRAFIE
CONTACT
RECENSIES
 Sofie Vanden Eynde begon op jonge leeftijd gitaar te spelen. Haar sterke interesse in de muziek van de renaissance en de barok deed haar beslissen om definitief over te schakelen op de luit en de theorbe. In 2002 behaalde Sofie haar Meesterdiploma aan het conservatorium van Gent, waar ze studeerde bij Philippe Malfeyt. Ze zette dan haar studies verder aan het befaamde instituut voor Oude Muziek "Schola Cantorum Basiliensis" in Zwitserland. Hopkinson Smith was daar haar leraar.
Sofie verwierf een internationale reputatie als specialiste voor historische tokkelinstrumenten. Ze treedt op met het Hathor Consort, Neue Hofkapelle Graz, l'Achéron, Il Fondamento, BachPlus, Apotheosis, in duo met Romina Lischka, Thomas Hobbs, Emma Kirkby, en Lore Binon, ... Met de sopraan Rebecca Ockenden verdiept ze zich in het rijke repertoire van de lutesongs.
In 2012 richtte Sofie IMAGO MUNDI VZW op, een ontmoetingsplaats voor oude en nieuwe muziek, voor westerse en oosterse muziek, voor verschillende artistieke disciplines. DIVINE MADNESS is hun eerste productie en kon zowel in het binnen- als het buitenland op veel bijval rekenen. Momenteel wordt er gewerkt aan voorstelling rond de fascinerende figuur van Mary Stuart.
In de voorbije jaren was Sofie te horen op de Regensburger Tage der Alte Musik, Midis Minimes, Oude Muziek Festival Utrecht, Festival van Vlaanderen Mechelen, Netwerk Oude Muziek, Händel Festival, BOZAR, AMUZ, Concertgebouw Brugge, Auditori Barcelona, Filharmie Köln, Philharmonie Luxembourg, Konzerthaus Wien, l'Eté de Mosan, Beverley & East Riding Early Music Festival, Valloire Baroque, Grachtenfestival, de Bijloke, Bratislava Early Music, Meerstemmig Gent, Gentse Feesten, Feldkirchen Alte Musik, C-Mine, Opéra de Lille, KlaraFestival, Alte Musik Köln, Valletta Baroque, Styriarte, Zomer van Sint-Pieter, Kasteelconcerten, ... Ze nam CD's op voor de labels Paraty, CORO, RAMEE, K617, Fuga Libera, Cyprès, Aeolus, Ricercar en Phaedra.